top of page
Sök
  • ProsonaGruppen

Ny kund – Enköpings kommun, miljökontoret

Uppdaterat: 28 okt. 2019

Enköping – Sveriges närmaste stad. Den kända slogan hänger ihop med närheten till större städer och flygplatser. Det gör att många satsar på att bygga i Enköping som har behov av logistiken. Men slogan i sig har en äldre förankring i den väg som för många hundra år sedan gick mellan Uppsala och Västerås och passerade Enköping vid Åsarna.Linda Jacobson, Miljöavdelningschef

I en stad med tusenåriga anor finns självklart ett fokus på framtid och som så många andra städer växer Enköping.


– Det är viktigt att hålla en jämn takt i hela kommunen med att till exempel bygga skolor. Vårt jobb är att vara ute och försäkra oss om barnens hälsa på olika sätt. Vi jobbar mer och mer med vatten och ”gamla synder” som finns inom kommunens gränser. Det är gamla deponier och förorenad mark som ska tas om hand, berättar Linda Jacobson, miljöavdelningschef.


Valet av nytt ärendehanteringssystem började med en omvärldsbevakning redan för några år sedan.


– När vi beslutat oss för att hitta ett nytt system besökte vi andra kommuner för att bilda oss en uppfattning om Castor samt ytterligare ett par system. Vi har också haft medarbetare som jobbat i de olika systemen som kunde berätta om sina olika erfarenheter. I alla forum kom Castor ”väl ut”. Framför allt från de personer som tidigare arbetat i systemet. De var positiva och tyckte Castor var mycket enklare och smidigare än vårt gamla system, berättar Linda.


Upphandlingen var jämn, men i slutändan vann Castor med högst poäng, trots avsaknad av vissa punkter. En faktor som prioriterats högt i utvärderingen av ett nytt system var grundfrågan, den dagliga användningen.


– Vi fick helt enkelt tänka på vad vi gör mest här på avdelningen och det är just handläggning. Så även om ett annat system hade andra funktioner så var det just pga Castors smidighet som gav många poäng och det är där vi kommer tjäna in tiden, berättar Linda.


Under införingsdagarna, som pågick för fullt när detta skrevs, fanns personal från Prosonagruppen på plats och hjälpte till. Alla har chans att ställa sina frågor och boka in en frågestund. Kön blev trots allt inte så lång vid bokningslistan.


(Bläddra bland bilderna ovan med pilarna i bild)– Det är förvånansvärt lite frågor från medarbetarna, berättar Ola Östlund från Prosonagruppen. Personalen verkar fatta direkt. Det är lite småfix i systemadministratörs-verktyget med bl a behörigheter och mallar men det ska snart vara ordnat.


Humöret på topp vid eftermiddagens fikarast.

Vi önskar Enköping välkomna i Castorfamiljen!


147 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page