top of page
Sök
  • ProsonaGruppen

Hej Per!

Några av oss på Prosonagruppen bor en bit från huvudkontoret. Per Nordenbris är en av dem. Han bor i Stockholm, närmare bestämt i Årsta.God morgon Per. Hur har du det?

Jo jag har det ganska bra faktiskt. Jag som bor en bit ifrån kontoret behöver annars ta hänsyn till den trafik som är mellan Stockholm och kontoret, eller kunden om jag är uppbokad på tjänsteresa. Så jag ser en stor tidsvinst i att jobba hemifrån. Den tiden kan jag nu lägga på andra arbetsuppgifter. Man har ju blivit van med att ha lite ”sovmorgon” också, säger Per och skrattar lite. Annars brukar jag åka hemifrån vid klockan 06 för att hinna i tid till kontoret.

Vi är inne på 6:e veckan med att jobba hemifrån nu. Hur har de första veckorna sett ut för dig?

Jag som håller en hel del utbildningar och brukar vara med vid införandeveckan, har fått ta hjälp av digitala kanaler för att kunna genomföra mitt jobb. Jag ”kickar” igång arbetsdagen med att läsa igenom mail och besvarar dem. Tar en del supportsamtal och hjälper till där jag kan. Vad gäller de utbildningar jag håller, gäller det att ha ett schema där man startar klockan 09, tar lunch vid 12 och går igång igen klockan 13. Det gäller att lägga upp utbildningen som vanligt med 45 minuter och korta raster emellan så alla orkar vara effektiva. Det funkar nu, men på sikt när vi kan återgå till normal vardag, kommer vi behöva personliga möten med våra kunder igen.


Innan du började på Prosonagruppen vet jag att du har haft andra spännande jobb. Berätta!

Jag började min karriär inom handeln när jag var 14 år. Jobbade bl a på Metro och Ica och planen var att jag skulle öppna en egen butik när jag blev ”vuxen”. Jag gick en utbildning inom livsmedelssektorn för att bli livsmedelstekniker. När jag var klar med utbildningen blev jag handplockad till att jobba inom slakt och styckning. Så jag jobbade som styckmästare under några år efter min utbildning. Efter det satte jag mig i skolbänken igen på Lunds universitet och läste till livsmedelsingenjör. Det resulterade i att jag började jobba i Värmdö kommun som miljöinspektör.


Hur kommer det sig att du hamnade på Prosonagruppen?

Jag blev tillfrågad av Prosona ca 1,5 år innan jag började jobba här. Jag blev under min tid i Värmdö invald i Castors användarförenings styrelse och var ordförande där. Så det var då jag fick kontakt med Prosona.


Vad gör du på fritiden?

Tidigare om åren har jag engagerat mig rätt mycket med träning i olika former och tanken är väl att komma igång med det igen. Annars så har jag stort intresse i att snickra. Framför allt möbler.


Vi vet att du är duktig i köket. Vad har du för favoritrecept just nu?

Något jag tycker är riktigt gott är fisk i olika former. Det hänger ihop med att farmor och farfar var fiskare, så jag har ätit fisk sedan barnsben. Farmor var expert på att laga god fisk. Så vad jag själv brukar tillaga är lättrimmad torskrygg i ugn med hummersås. Kokar potatis som jag pressar och steker finhackad bacon som jag strösslar över. Gärna lite smörstekt och saltad grön sparris till.


3 snabba frågor till Per

 

Om du kunde resa bakåt i tiden, vad skulle du vilja återuppleva?

Det är så mycket man gjort som man vill uppleva igen. Det skulle nog bli till universitetstiden. Jag stortrivdes med mina studiekamrater. Det var en rolig ”resa”.


Samlar du på något?

Nej egentligen inte. Möjligtvis verktyg att snickra med. Där har jag nog det mesta man kan behöva. (Det kan vara värt att nämna att Per bor i en lägenhet och har alltså inte en stor snickarverkstad för sina verktyg.)


Vad lyssnar du helst på?

Jag är allätare vad gäller musik. Lyssnar på Spotifys topplistor. Ibland varvat med 80-talsmusik för en liten nostalgitripp. 

Har du någon på Prosonagruppen du vill ställa en speciell fråga?

Skicka in dina frågor till helena.mattsson@prosona.se


 

214 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page