top of page
Sök
  • ProsonaGruppen

Hej Jonas!

Nu börjar de första semesterfirarna återkomma och i ett av rummen på kontoret hittar vi Jonas Lindberg. Många av er har säkert pratat med honom via den tekniska supporten. Det är dags att Jonas får presentera sig.God eftermiddag Jonas. Har du haft det bra under semestern?

Ja tack det har varit bra. Jag har flyttat under semestern, till ett nybyggt hus och blivit sambo. Så det har blivit en hel del kartonglyft, trappor och tunga möbler. Och så har jag hunnit med att åka ambulans pga ryggskott också. Så det har varit en riktigt bra semester! Men utvilad är jag, säger Jonas och skrattar.


Du är en av de första på kontoret efter att ha jobbat hemifrån under lång tid. Hur känns det?

Det känns skönt att vara på kontoret igen. Vi är några som har börjat jobba denna vecka och har diskuterat lite hur vi ska göra resten av året tills allt har lugnat sig kring smittspridningen. Vi ska prata med alla kollegor om hur de har tänkt sig och hur de vill göra. Vi har ett ganska stort kontor så vi har alla möjligheter att sprida ut oss om vi vill sitta här och jobba. Men det har fungerat bra att jobba hemma också. Vi har ju ett sådant jobb att det fungerar bra på distans. När jag får mitt hemmakontor klart kommer jag sitta både här och hemma.


Vad är din yrkesroll? Berätta vad du gör.

I grund och botten är det att sköta installationer av Castor och tilläggsmoduler till Castor. Men också att sköta vår tekniska support samt att ta hand om den interna driften med våra servrar, brandvägg och nätverk. Jag supportar även mina medarbetare med teknik och vad som kan behövas.


Har du alltid jobbat inom IT?

Jag började min ”karriär” på sjukhus som undersköterska/mentalskötare under några år. Efter det började jag med foto- och bildbearbetning på Eskilstuna-Kuriren. Jag bytte efter ett tag till tidningens IT-avdelning och där blev jag kvar ganska länge, drygt 16 år. Jag har nu varit anställd på Prosona i drygt 4 år.


Har du någon spännande information om uppgradering av Castor?

Vi kommer ändra förfarandet inom kort för att boka in uppgradering. Vi kommer snart skicka ut info om det till våra kunder, men i stora drag går det ut på att våra kunder själva får boka datum och tid när de passar dem, via en digital kalender. Lite som man kan boka tid hos frisören. Man ser direkt när det finns ledig tid. Jag tror det blir lättare, för både oss och våra kunder.


Vad gör du helst på fritiden?

Allra helst är jag nog ute i min stuga på landet, eller ännu hellre ute på havet och paddlar kajak. Men det har blivit alldeles för lite paddlande de senaste åren. Jag gillar lugnet och naturen. Så jag åker gärna ut från staden på helgerna.

Vad gör du om 10 år?

Förmodligen samma sak som idag, för jag trivs här. Kanske lite nya arbetsuppgifter och installerar Castor som ser helt annorlunda ut mot hur det ser ut idag. Vem vet?


3 snabba frågor till Jonas

 

Favoritmat?

Någonting grillat. För jag kan väl inte säga att det är kebabtallrik? Lite tur att stans bästa kebabställe ligger 250 meter från kontoret. Haha.


Om du får välja, var reser du helst?

Jag reser helst ut i skärgården eller på havet i en kajak.


Kan du rekommendera tre olika filmer eller TV-serier?

En bra film är ”Green book” med Viggo Mortensen. Sedan kan jag rekommendera alla filmer regisserade av Wes Anderson. Och en TV-serie som är riktigt bra är ”Breaking bad”.


 

Har du någon på Prosonagruppen du vill ställa en speciell fråga?

Skicka in dina frågor till helena.mattsson@prosona.se


 


171 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page