top of page
Sök
  • ProsonaGruppen

Hej Emil!

Förra veckan pratade vi med en av Prosonagruppens medarbetare som bor i Stockholm. Idag ska vi få lära känna Emil Gilljam som bor allra närmast kontoret. Emil bor så nära (ca 500 meter) att han vid ett tillfälle ”moonwalkade” sig ända hem efter jobbet.God morgon Emil. Hur har du det?

Det är fint, solen skiner!


Vi är inne på 7:e veckan med att jobba hemifrån nu. Hur ser din arbetsplats ut där hemma?

Jag sitter i vår källare som har ett fönster. Så jag får in lite dagsljus i alla fall. Jag har tre skärmar fördelat på två datorer och då har jag lånat hem en större skärm från kontoret. Den gör att jag kan jobba bra även här hemma. Sedan har jag ett lite speciellt tangentbord som jag stortrivs med. Det är ett tvådelat tangentbord som heter ”Keyboardio” som jag har beställt från en internationell sida. Det är ett mekaniskt tangentbord tillverkat i trä, lönnträ närmare bestämt. Det levererades med en liten skruvmejsel, så man kan ”bygga om” tangentbordet efter eget tycke och smak.Vad är din yrkesroll? Berätta vad du gör.

Jag är först och främst utvecklare men har ett bredare ansvar än så. Jag har dels hand om vår byggserver som bygger vår kod till körbara program, både till våra egna miljöer och till installationspaket som ska ut till våra kunder. Sedan har jag också hand om ekonomikopplingarna sedan en tid tillbaka.


Kan du ge ett exempel på funktion du är ansvarig utvecklare för?

Vi har inte riktigt delat upp ansvaret för specifika funktioner men jag är nog den som haft största delen med att utveckla ”Navet-kopplingen” som finns i Castor och SCB-rapporteringen i byggmodulen, för att nämna något.


Vad gjorde att du valde att bli utvecklare?

Jag har så länge jag minns varit dataintresserad. Både min bror och far jobbade med datorer så jag kom in på det i ung ålder. Det var just problemlösningar som var tilltalande och kreativiteten att från ingenting skapa någonting.


Du är också en stor resurs vad gäller support och utbildning på Prosonagruppen. Vad är den vanligaste frågan du får när det gäller support?

Den frågan som jag oftast får är att något gick fel i debiteringsexporten men de vet inte vad. Och då brukar jag tipsa om att det finns en knapp där det står ”fel” i debiteringsklienten som berättar vad som är fel.


Vad gör du helst på fritiden?

Jag spelar mycket brädspel eller figur- och rollspel. Jag tycker även om att småsnickra lite som att fräscha till gamla trämöbler eller bygga nya möbler.

3 snabba frågor till Emil

 

Berätta något vi kanske inte vet om dig?

Oj. Vad ska jag säga då? Jag har blivit utsedd som ”sveriges bästa säljare” när jag jobbade som dörrknackande säljare på Viasat.


Finns det något du skulle vilja uppleva inom teknik i framtiden?

VR-semester! Tänk att kunna resa med ett VR-headset och uppleva andra ställen tillsammans med vänner trots att vi alla befinner oss i våra hem.


Om du fick önska en låt, vad skulle du önska då?

”Love song” med Korn tycker jag är bra, den önskar jag.


 

Har du någon på Prosonagruppen du vill ställa en speciell fråga?

Skicka in dina frågor till helena.mattsson@prosona.se


 203 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page